Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μυστικά μακροζωίας κατά Κώστα Μητσοτάκη

          Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , ένας από τους πολιτικούς που άγγιξε τα 100 χρόνια , είχε αποκαλύψει τα μυστικά της μακροζωΐας του, απεβίωσε 29/5/2017,   στην ειδική εκπομπή ¨ Όλα για την υγειά μου ¨.
         Όπως είχε πει , η διατροφή , η άσκηση , η σιέστα και η καλή ψυχολογία με περιορισμό του άγχους , δίνουν χρόνια
       ¨Οι προληπτικές εξετάσεις σώζουν ζωές ¨ , είχε σημειώσει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. , προτρέποντας τον κόσμο , να μη φοβάται τους γιατρούς και να τους συμβουλεύεται συχνά , θεωρώντας ελιξίριο ζωής , το χαμόγελο . Όσον αφορά την διατροφή του , είχε αποκαλύψει ότι κεντρική θέση είναι τα όσπρια , τα φρούτα , τα χόρτα , το μέλι και βεβαίως πολύ λάδι .
      ¨Η δίαιτα του ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και τη μακροζωία του . Τρώω πολλά ωμά λαχανικά και κυρίως ωμή αγκινάρα , που είναι ωραίος μεζές για το κρασί και τη τσικουδιά ¨, είχε αναφέρει , μεταξύ άλλων .
       Ό Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε υπογραμμίσει επίσης τη σημασία της άθλησης και ειδικά τα οφέλη που έχει το περπάτημα : ¨ Από μικρός γυμνάστηκα πολύ . Μου άρεσε πολύ να περπατώ . Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση .  Μπορείς να την κάνεις μέχρι το τέλος της ζωής σου . Ο άνθρωπος δεν πρέπει να εγκαταλείπει ποτέ τον εαυτό του .
       Ακόμα ένα από τα μυστικά της μακροζωίας του , θεωρούσε ότι ήταν η επιλογή του να κάνει μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα , μια ανάπαυλα , να κλείνει τους διακόπτες , με κορυφαία τη μεσημεριανή σιέστα .


                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: